Tilbage

 

Lidt Historie

Gården er flyttet ud fra landsbyen Indslev Tårup til den nuværende placering omkring 1850 og der er tegn i bygningerne på at man har genbrugt en del af materialerne fra den gamle gård.

Man har oprindeligt haft mølleri på gården og der har været en såkaldt hestegang i en tilbygning til laden, hvor en eller to heste har trukket mølleværket. To halve store møllesten er nu brugt som trappesten ved stuehuset. Hestegangshuset var desværre i meget dårlig stand og måtte rives ned.

Siden blev laden bygget om til kostald og gården var i en periode berømt for sit fine Jersey-kvæg. Indtil 1993 blev der også drevet forretning med kontorudstyr på gården. Køerne blev sat ud omkring 1987.


Vi overtog gården i sommeren 1994 og i 2001 åbnede vi en butik på 43m² i en del af portlængen. To år senere, i 2003, var der behov for mere plads og vi inddrog mejerirummet og en del af stalden til butikken, der nu var på 125m².

Efter yderligere et par år var rammerne blevet for små igen og vi begyndte at rydde stalden for inventar. Udvidelsen stod færdig den 31. marts 2006, og butikken råder nu over ca. 400m².


   
Billedet viser gården som den så ud i 1948, da der stadig var stråtag på de fleste af bygninger. Man aner stadig hestegangen øverst til højre.